WordPress SEO Tips για την αύξηση της επισκεψιμότητας

Bελτιώστε την κατάταξή του web site σας στις μηχανές αναζήτησης

Το SEO (Search Engine Optimization) είναι η μέθοδος που χρησιμοποιoύμε για να διευκολύνουμε τις διάφορες μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύουν και να βρίσκουν το web site μας και τις πληροφορίες που περιέχει.

Σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε την εμπειρία μας για αποδοτικότερο SEO ώστε το site σας να αποκτήσει περισσότερη επισκεψιμότητα, δίνοντας διάφορα WordPress SEO tips που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την κατάταξή σας  στις μηχανές αναζήτησης.

Καταχωρήστε το XML sitemap του site σας

Ένα XML sitemap είναι απλώς ένας σχηματοποιημένος κατάλογος των σελίδων, των posts, των κατηγοριών, των tags κ.λπ. στον WordPress web site σας, που θέλετε να ανιχνεύονται από τις μηχανές αναζήτησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο WordPress SEO plugin από τα διάφορα που υπάρχουν για να δημιουργήσετε ένα XML sitemap. Οι προτάσεις μας είναι να χρησιμοποιήσετε το Yoast SEO, ένα δωρεάν plugin που έχει πολλές λειτουργίες SEO και περιλαμβάνει και την δημιουργία XML sitemap. Για περαιτέρω διευκόλυνση, μπορείτε να διαβάσετε το Yoast SEO Tutorial σχετικά με την ενεργοποίηση του XML sitemap. Εν συνεχεία, το XML sitemap του site σας, μπορείτε να το καταχωρήσετε στα σχετικά εργαλεία των μηχανών αναζήτησης, όπως το Google Webmaster Tools (γνωστό πλέον με την ονομασία Google Search Console) ή το Bing Webmaster Tools.

Ενεργοποιήστε τα Friendly Permalinks

Αν δεν ξέρετε από που να αρχίσετε την βελτιστοποίηση του WordPress web site στην σχέση του με τις μηχανές αναζήτησης, τότε αφήστε όλα τα υπόλοιπα WordPress SEO tips και ξεκινήστε με την ενεργοποίηση των Friendly Permalinks. Με την εγκατάσταση του WordPress, τα links του site σας είναι ορισμένα στα default permalinks, κάτι που σίγουρα δεν σας βοηθά να συμπεριλάβετε τα keywords που σας ενδιαφέρουν στη διεύθυνση URL των σελίδων και των posts σας. Για να εκμεταλλευτείτε αυτή την δυνατότητα που παρέχει το WordPress, απλά πηγαίνετε στην επιλογή Settings> Permalinks και ορίστε το Post Name ως permalink.

Ενεργοποιήστε τα Friendly Permalinks

Επιλέξτε το κατάλληλο hosting plan για το WordPress web site σας

Καθώς η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας έγινε ένας σημαντικός παράγοντας για καλύτερο ranking από τη Google, η επιλογή μιας σωστής λύσης για την  φιλοξενία του site σας είναι απαραίτητη. Αν έχετε τους πόρους (χρήματα, χρόνο), πάρτε ένα VPS και διαχειριστείτε τα πάντα μόνοι σας. Αν δεν έχετε τις γνώσεις ή το χρόνο για αυτή την διαδικασία, επιλέξτε κάποιο shared hosting plan, αλλά μείνετε μακριά από τεχνάσματα marketing όπως οι όροι που περιλαμβάνουν την λέξη “unlimited” και επίσης αποφύγετε εταιρείες φιλοξενίας που ορίζουν περιορισμούς στις εγκαταστάσεις ορισμένων WordPress plugins. Κανένα από τα WordPress SEO tips δεν πρόκειται να σας βοηθήσει αν έχετε ένα αργό web site.

Οι τίτλοι των σελίδων και άρθρων σας να δημιουργούν εντύπωση και να περιλαμβάνουν το σωστό keyword

Oι τίτλοι των σελίδων και των άρθρων σας πρέπει να είναι σχετικά μικροί (όχι περισσότερο από 5 λέξεις), να χρησιμοποιείτε το H1 tag για να τους συμπεριλάβετε, και στο κυρίως κείμενο, τα keywords που σας ενδιαφέρουν , να είναι στην αρχή του (1η ή 2η παράγραφο). Οι τίτλοι γενικά πρέπει να είναι σχετικά μικροί, κατανοητοί και να περιέχουν την πληροφορία που χρειάζεται ο χρήστης ώστε να καταλάβει το περιεχόμενο του κειμένου.

Χρησιμοποιήστε τα keywords που σας ενδιαφέρουν στο περιεχόμενό σας

Κατά τη δημιουργία νέου περιεχομένου (σελίδες ή άρθρα) θα πρέπει να συμπεριλάβετε σε αυτό τα keywords που σας ενδιαφέρουν. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε ένα σχετικά βελτιστοποιημένο web site και σταδιακά θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα με καλύτερες θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, σχετικά με αυτά τα keywords. Καθώς δεν υπάρχει κάποιος κανόνας ο οποίος να δηλώνει ότι τα keywords δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται στο περιεχόμενο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τo keyword που σας ενδιαφέρει. Μην το παρακάνετε, γιατί θα κουράσετε τον αναγνώστη με συνεχώς επαναλαμβανόμενες λέξεις ή φράσεις, αλλά επίσης μην πιστεύετε σε μύθους που υποστηρίζουν ότι τα keywords δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται περισσότερο από τρεις φορές στο περιεχόμενο της σελίδας.

Χρησιμοποιήστε ένα theme που είναι SEO optimized

Το WordPress theme που θα χρησιμοποιήσετε για το site σας πρέπει να είναι SEO Optimized. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε πριν το εγκαταστήσετε:

  • Δυνατότητα να ορίζουμε τους τίτλους και τα meta descriptions που εμείς επιθυμούμε σε κάθε σελίδα ή άρθρο
  • Να μην το παρακάνει με την δημιουργία διάφορων διαστάσεων των φωτογραφιών που ανεβάζετε
  • Το loading να ειναι ικανοποιητικό
  • Ο κώδικάς του να είναι καθαρός και W3C valid
  • Αν περιέχει ενσωματωμένα share buttons για τα social media, κάνετε έναν έλεγχο αν ο τίτλος, το περιεχόμενο και η κύρια φωτογραφία προβάλλονται σωστά στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Aν θέλετε το WordPress theme που χρησιμοποιείτε στο web site σας να γίνει optimized για τις μηχανές αναζήτησης, στείλτε μας αίτημα υποστήριξης και θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την διαδικασία. Ζητήστε προσφορά για όποια επιπλέον υπηρεσία WordPress σας ενδιαφέρει.

 

Aντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα στο WordPress Web Site σας;

Στείλτε μας αίτημα υποστήριξης και θα ξεκινήσουμε άμεσα να εργαζόμαστε για να το επιλύσουμε